A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27.

A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL - 2024. JÚL. 16-27.

3 ajándék program: San Francisco és Los Angeles városnézés és Borkóstoló Kaliforniában.

San Francisco, Los Angeles és Mexikó csoportos hajóút magyar idegenvezetővel és a Navigator of the Seas luxushajóval.

Fedezze fel velünk Kalifornia gyönyörű tájait San Francisco és Los Angeles városait és a mexikói riviéra partvidékét a fantasztikus Navigator of the Seas luxushajóval! Az utunk során megismerkedünk San Francisco városával 3 nap alatt, a kaliforniai borvidékkel és a hangulatos Santa Maria városával majd hajóra szállás előtt két felejthetetlen napot töltünk Los Angelesben. Hajóút alatt ellátogatunk Catalin-Island és a Ensanada városába Mexikóban és közben a Royal Caribbean luxushajóján élvezzük a tenger látványát!

Indulási időpont: 2024. július 16.
Érkezési időpont: 2024. július 27.
Időtartam: 12 nap / 10 éj

Utazás: menetrendszerinti Lufthansa járatokkal, egy átszállással

Tervezett menetrend:   
2024.07.16. Budapest – Frankfurt 06:30 – 08:15 LH1343
2024.07.16. Frankfurt – San Francisco 10:25 – 12:40 LH454

2024.07.26-27. Los Angeles – Frankfurt 18:40 – 14:50 + 1 nap 07.27. LH451
2024.07.27.  Frankfurt – Budapest 16:30 – 18:00

Elhelyezés: 3 éjszaka San Franciscoban reggelivel, 1 éjszaka Santa Maria-ban reggelivel, 2 éjszaka Los Angelesben reggelivel, 4 éjszaka a Navigator of the Seas luxushajó választott kategóriájú kabinjában

Hotelek: 
San Francisco – Comfort Inn by the Bay Hotel
Santa Maria – Hotel Santa Maria Inn
Los Angeles – Four Points by Sheraton LA Westside

Ellátás: reggeli San Franciscoban, Santa Maria-ban, Los Angelesben, a hajón teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora és napközbeni étkezési lehetőség) korlátozott italfogyasztással (ingyenesen fogyasztható italok: amerikai hosszú kávé, tea, tej, jeges víz, jeges tea, limonádé.)

A hajó útvonala: Los Angeles – tengeren – Catalina Island – Ensanada, Mexikó – Los Angeles

Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri Budapestről.

Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

RÉSZLETES PROGRAM:

1. nap (2024.07.16.) Elutazás.  
Indulás Budapestről San Francisco a Lufthansa menetrendszerinti járataival egy átszállással. Megérkezés a kora délután órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. szabadprogram.
San Francisco - Amerika egyik legizgalmasabb városának tartják San Franciscot. Számos Trolijának és villamosának köszönhetően könnyen bejárható. Látogasson el Fisherman’s Wharf negyedbe, hajózzon át Alcatraz szigetére. Kihagyhatatlan látnivaló a Goldengate híd. Menjen el a különleges hangulatú Sausalitóba. 
 
2. nap (2024.07.17.) San Francisco
Délelőtti órákban megismerkedünk San Francisco nevezetességeivel egy félnapos városnézés során. A kb. 5 órás program során ellátogatunk a legfontosabb látnivalókhoz. A kirándulás során utazunk a híres villamossal is, mely a világ utolsó még működő „Cable Car” azaz kábel vontatású villamosa! Délután szabad program vagy fakultatív program: Hajózás a San Francisco-öbölben a Golden Gate hídhoz: A híres Fisherman’s Wharf egyik kikötőjéből indul a kb. 1 órás sétahajó utunk, melynek alkalmával megcsodálhatjuk San Francisco figyelemre méltó városképét a tenger felől is. A különböző városrészek mellett elhaladva érkezünk meg a lenyűgöző Golden Gate hídhoz, amely alatt át is hajózunk, így igazán testközelből csodálhatjuk meg az Egyesült államok második leghosszabb függőhídját. Visszafelé elhajózunk Sausalito városkája mellett, amely a 60-as évek végén a hippimozgalom tagjainak adott otthont, és a hírhedt Alcatraz börtönszigetet is útbe ejtjük, mielőtt visszaérkezünk a kikötőbe. Ára: 45 EUR / fő
 
3. nap (2024.07.18.) - San Francisco
Egésznapos szabad program vagy fakultatív program Alcatraz - Az Alcatraz-sziget a San Francisco-öböl közepén található, nevét az első spanyol felfedezőjétől kapta a XVIII. században, aminek jelentése Pelikén-sziget. Először csak egy világítótorony állt itt, majd katonai erődítmény, később pedig a világ egyik leghírhedtebb börtöne volt. 1934-1963 között az Egyesült Államok legveszélyesebb bűnözőinek adott otthont, mivel innen szinte lehetetlen volt szökés. Al Capone négy évet töltött itt, de Robert Stroud az „Alacatraz madárembere”  a veszélyes gyilkos vagy Machine Gun Kelly is a „Szikla” foglyai voltak. Ma a Golden Gate nemzeti park része és a tengeri madarak népszerű költőhelye, ill. múzeumként üzemel az ideérkező látogatók számára. Ára: 59 EUR / fő
 
4. nap (2024.07.19.) Santa Maria
Reggeli után a csoport buszra száll és elindulunk Santa Maria városa felé. Az utunk a hires és látványos 17 mérföldes panoráma útvonalon is átvezet, majd ebéd egy hangulatos helyi étteremben. A Délután órákban megérkezünk Santa Maria városába!  Délután és este szabadprogram. 
 
5. nap (2024.07.20.) Santa Maria
Reggeli után tovább indulunk Los Angeles felé. Útközben egy helyi boros pincében végig kóstolhatjuk a híres Kaliforniai borokat és megcsodálhatjuk a szőlő ültetvényeket! A Borkostóló után tovább indulunk Los Angeles felé, utunk során érintjük majd Santa Barbara, Solvang, Malibu és Santa Monica helyeit is. Megérkezés a délutáni órákban szobák elfoglalása. Délután és este szabadprogram.
 
6. nap (2024.07.21.) Los Angeles
Reggeli után félnapos városnézésre indulunk Los Angeles városában. Felfedezzük Los Angeles legfontosabb nevezetességeit többek között Rodeo Drive, Beverly Hills-t és Holywood látnivalóit. Délután és este szabadprogram vagy fakultatív program: Universal Studios: A félnapos los angelesi városnézés után lehetőségünk lesz ellátogatni a Universal Studios-ba, ahol többek között Harry Potter, a Transformers és a Halálos Iramban filmek világába léphetünk, nagysikerű filmek és sorozatok díszleteit tekinthetjük meg különböző attrakciókkal és kipróbálhatjuk a 3D és 4D hullámvasutakat. A program kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen élmény. Ára.: 235 EUR – fő (10-15 fő esetén belépőjeggyel) 
 
7. nap (2024.07.22.) Los Angeles
Reggeli után indulás a kikötőbe vár minket a Royal Caribbean International hajótársaság luxushajója a Navigator of the Seas. Hajóra szállás ebéd, kabinok elfoglalása szabad program. Kihajózás 16:00 h.
 
8. nap (2024.07.23.) tengeren
Mai napunkat a tengeren töltjük. Szabad program a luxushajónk fedélzetén. Fedezze fel hajónk szolgáltatásait. Sétáljon a Royal Promendano, pihenjen és lazítson a Pool Deck medencéiben és a jacuzzikban vagy korcsolyázzon a jégpályán. Választhat aktív kikapcsolódást is, úgymint a FlowRider szörfmedencét, a mászófalat. Este is számtalan lehetőség közül választhat, megnézhet egy Broadway musicalt a színházban vagy akár a fantasztikus jégshowt a Studio B-ben.
 
9. nap (2024.07.24.) Catalina-island
Reggeli órákban megérkezés a kaliforniai Catalin-Island-ra. Ez kis paradicsom sziget remek kikapcsolódást nyújt egész napra! Felfedezhetjük Avalon városát. Kirándulhatunk, strandolhatunk! Fakultatív program: hamarosan 
 
10. nap (2024.07.25.) Ensanada, Mexikó
Reggeli órákban kikötés Mexikóban Ensanada városában! Ensanada, Mexikó alsó Kalifornia államának a fővárosa. Gyönyörű tengerpartja pálmafákkal és finom aranyló homokkal várja, de túrázhatunk az El Salto kanyonban is vagy akár bálna lesre is elmehetünk! Kihajózás esta 18:00 h -kor.
 
11. nap (2024.07.26.) Los Angeles
Reggeli órákban kikötés Los Angelesben. Vásárlási lehetőség egy közeli bevásárló központban. Majd indulás a repülőtérre.
 
12. nap (2024.07.27.) Budapest
Hazaérkezés Budapestre a kora délutáni órákban!
 
ÁRAK: -7% előfoglalási kedvezmény 2024. jan. 31-ig

 

 
A részvételi díj tartalmazza: 
- repülőjegyet Budapest-San Francisco és Los Angeles-Budapest  – Budapest útvonalra menetrendszerinti járattal 1 átszállással, 
- transzfereket, 
- hajóút előtt 3 éjszaka San Franciscoban reggelivel, 1 éjszaka Santa Maria-ban reggelivel, 2 éjszaka Los Angelesben reggelivel
- 4 éjszaka szállást a hajón a választott kategóriájú kabinban, 
- a hajón teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora és napközbeni étkezési lehetőség alapitalokkal)
- Korlátozott italfogyasztással  (reggelihez italok, napközben amerikai hosszú kávé, tea, tej, jeges víz, jeges tea, limonádé), 
- medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése, 
- félnapos San Francisco és Los Angeles városnézést
- Borkóstolót Santa Maria-ban,
- kikötői illetékeket és díjakat,
- repülőtéri illetékeket és díjakat,
- szervízdíjakat,
- magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
- a fakultatív útlemondási biztosítás – 3 % a részvételi díjra
- a fakultatív betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, 
- személyes fogyasztás – internet, minibár, italok, spa, masszázs  
- parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások
- az ESTA elektronikus beutazási engedély.
 
Az utazáshoz visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges és érvényes amerikai vízum vagy ESTA igazolás (1 db.).
A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27. A NAPFÉNYES KALIFORNIA ÉS A MEXIKÓI RIVIÉRA - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2024. július 16-27.