Dél-karib térség

DÉL-KARIB HAJÓUTAK - Az ABC-Szigetek csodás világa – Dél-Karib hajóutak

Az igazi nyaralás titka, hogy jó helyen, jó időben legyünk! Ha a Karib-térség déli részét választjuk akkor nagyot nem tévedünk. Búvárkodás, pihenés a remek strandokon, séta hangulatos óvárosokban, csodálatos természeti látnivalók, fantasztikus szigetek ezt mind nyújtja a Dél-karib térség vagy talán még többet is…

FŐBB DÉL-KARIBI SZIGETEK ÉS KIKÖTŐK
 
St. Johns, Antigua 
St. Johns más néven a strandok szigete. 365 hivatalosan bejegyzett strand várja Önt! Ha itt leszáll a hajóról, a naptej, a strand törülköző mindenféleképpen legyen önnél. Élvezze a napsütést, a kék tengert és pálmafák látványát. 
 
Bridgetown, Barbados
Barbados az egyik legjobb és a legsokoldalúbb hely a Karib-térségben. Sokan csak kis Angliaként emlegetik a helyet. Itt is kávézhatunk a Trafalgar Square-en csak körülöttünk a gyönyörű tenger látványa lesz. Bridgetownra, a főváros gazdag történelmére és látnivalóira is szakítsunk időt, a múzeumokra és az óvárosra. Ha ezt megnéztünk irány a part és a környező korallzátonyokat csodáljuk meg, vagy búvárkodjunk a több mint 100 tengerbe süllyesztett hajóroncsnál.
 
St. George’s, Grenada
Grenada a bájos kis sziget, cukor és fűszerültetvényeihez kötelező ellátogatni. A szigeten működő rum lepárlók úgyszintén érdekes is izgalmas kalandokat kínálnak. 
 
Roseau, Dominika
Dominika legnagyobb városa és központja Roseau, de ez a hely igazán nem erről nevezetes, hanem az eső erdejeiről, vízeséseiről és barlangjairól. Rengeteg túra útvonal közül választhatunk bejárni a szebbnél szebb helyeket. Aki pedig a tenger élővilágát szeretné felfedezni az se fog csalódni, búvárkodásra és könnyű búvárkodásra remek lehetőségek vannak. Rájával, csattogó hallal és delfinnel nagy eséllyel találkozhatunk.  
 
Oranjestad, Aruba
Az ABC-szigetek első tagja Aruba, melynek a neve mára összekapcsolódott a nyaralás szóval. Fővárosa Oranjested a karibi és a holland kultúra keveredése, mely remek hangulatot teremt nem csak a városban, hanem az egész szigeten. A Seaport Village nevű városrészt és a Wilhelmina trópusi kertet kötelező megnézni minden idelátogatónak. 
 
Willemstad, Curacao
A régi időkben minden gyarmatosító ezt a szigetet akarta megszerezni. Ez nem csoda, mert a sziget minden szempontból remek hely. A Quenn Julianna híd egyedülálló a szigeten, 3 városrészt köt össze a híd magassága 54 m. Willemstad óvárosát és a piacot mindenképpen keressük fel , ahol a halászok a frissen fogott halakat a szemünk előtt készítik el. 
 
Kralendijk, Bonaire
Kralendijk hollandról lefordítva korallzátonyt jelent, ha ezt tudjuk akkor a sziget legfőbb vonzereje is világossá válik. A sziget körül végig korallzátonyok húzódnak, melynek teljes területe tengeri nemzeti park. A sziget neve pedig franciául annyit jelent: levegő, nem véletlenül él itt több száz madárfaj, köztük a sziget egyik jelképe a flamingó akikkel akár a strandon is találkozhatunk.
 
Cartagena, Kolumbia
Ez a régies hangulatos kis fallal körülvett városka a gyarmati idők hangulatát idézi meg a turistákban, színes házak, virágos erkélyek. Sétáljon a szűk kis hangulatos utcácskákban és élvezze a hangulatot.  
 
St. Croix, Amerikai Virgin-szigetek
Ezt a hangulatos kis karibi szigetet a történelem és a szépség jellemzi. Számtalan történelmi és kulturális nevezetesség közül válogathat. A St. Patrick katolikus templomot és az emanicipation Parkot keressük fel.
 

Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség Dél-karib térség