Hawaii

Hawaii -Az édenkert ízei - Hawaii hajóutak
 
Az Amerikai Egyesült Államok 50. tagállama Hawaii. A Kontinenstől távolabb találjuk, a polinéziai szigetcsoport tagja. Igazi turista paradicsom, minden megtalálható gyönyörű természeti adottságokkal rendelkeznek a szigetek. Elbűvölő strandok, csodás erdők, és nem utolsó sorban aktív vulkánok is vannak a szigeten. A fő szigetet James Cook fedezte fel 1773-ban. 1898-ban a Szigetek csatlakoztak a USA-hoz. 
 

 
HAWAII FŐBB SZIGETEI:
 
Hawaii - The big Island, a Nagy sziget. Területe 10.450 km²
 
Maui - The Valley Island, a Völgy-sziget. Területe 1.883 km²

Oahu  - The Gathering Place, a Gyülekező hely. Területe 1.557 km²

Kauai  - The Garden Island, a Kert-sziget. Területe 1.433 km²

Molokai  - The Friendly Island, a Barátságos-sziget. Területe 676 km²

Lanai - The Pineapple Island, az Ananász-sziget. Területe 364 km²

Niihau - The Forbidden Island, a Tiltott-sziget. Területe 178 km²

Kahoolawe - The Target-Island, a Cél-sziget. Területe 117 km²
 
LÁTNIVALÓK
 
Waimea kanyon
A Koke Nemzeti Park a Hawaii szigeteken az egyik legfontosabb látnivaló. Nagyon szép természeti környezetben található a Waimea Kanyont szokták emlegetni a Csendes-Óceán térség Grand Canyon-ja ként is. A 16 km hosszú és 1 km mély szurdok maradandó élményt nyújt minden odalátogatónak. Ha már erre járunk mindenképpen látogassunk el a Pu’u Hinahina kilátóhoz. 
 
Wailua vízesés
Kauai-sziget egyik, ha nem a legszebb látnivalója ez a vízesés. A vízesés aljánál mindenképpen mártózzunk meg a vízben. 
 
Molokai sziklák
A világ legmagasabb és legszebb sziklái közé tartoznak a Molokai sziklái, néhány helyen több mint egy km magasságban emelkednek ki a tengerből. 
 
Lanikai Beach
Oahu-sziget legszebb strandja a Lanikai Beach, mely magyarra fordítva annyit jelent a földi paradicsom. Ez az egyik legjobb strandolási lehetőség az összes sziget közül. 
 
Mauna Kea
A Hawaii-szigetek legnagyobb vulkánja a Mauna Kea, majdnem eléri a 4000 m magasságot. Jelentése a Fehér Hegy. A hely egyik érdekessége, hogy a világ egyik legnagyobb teleszkópja itt található, szakképzett helyiek segítenek felfedezni az univerzumot.
 
Mokuleia Beach 
Aki Hawaii-on szörfözni szeretne, ezt a helyet nem hagyhatja ki. Másik érdekessége a strandnak, hogy a Lost című TV sorozatot itt forgatták. Gyönyörű strand fantasztikus természeti környezetben. 
 
Na Pali sziklái
Kaua- szigeten található ez a gyönyörű hely, több mint 1200 m magasan emelkednek a víz fölé a sziklák. Ez a part járművel megközelíthetetlen kajakkal vagy helikopterrel tudjuk az igazi szépségét megcsodálni. 
 
Hawaii Hawaii Hawaii Hawaii Hawaii Hawaii Hawaii Hawaii

Tekintes meg Hawaii szigeteki hajóutakat