Kelet-karib térség

KELET-KARIB TÉRSÉG - A meseszép strandok világa - Kelet-Karib hajóutak

Ha a Karib-tenger keleti részét választjuk hajóutunk úticéljának egy csodaszép világba csöppenünk a luxus hajók jóvoltából. Ezek a szigetek garantáltan elkápráztatják a gyönyörű strandjaikkal, a csodálatos természeti adottságaikkal a kulináris élvezetekkel és a hangulatukkal. A nyugodt, de mégis lüktető szigeteket fedezze fel hajóinkkal és élvezze a napsütést, az óceánt, a trópusi erdőket és a színes nyüzsgő városokat, kikötőket. St. Kitts-től St. Maartin-ig egytől egyig felejthetetlen élményben lesz része.

 
FŐBB KELET-KARIBI SZIGETEK ÉS KIKÖTŐK
 
San Juan, Puerto Rico
San Juan városának történelme egészen az 1500-as évekig nyúlik vissza. A kezdetekben egy katonai erődítmény volt a város amit fallal vettek körül, innen kapta a nevét a fallal körülvett város. Mára egy modern kikötőváros, de megőrizte régi történelmének a báját is. A spanyol hatás ma is erősen rányomja a bélyegét a városra. Sétálja körbe a hangulatos és szép óvárost, látogasson el a székesegyházba, a múzeumokba és az erődítménybe is. 
 
Charlotte Amalie, St. Thomas
A Sziget fővárosa Charlotte Amalie, gyönyörű természeti környezetben fekszik, a tengerparti fővárost gyönyörű hegyek veszik körbe. Ha ellátogatunk a hegyeken lévő kilátókba pl. a Drake’s Seathez és a Paradis Point-hoz lenyügöző látványban lesz részünk. De a sziget nem csak erről nevezetes, hanem arről is, hogy ez a sziget a vásárlók paradicsoma. A vámmentesség miatt amit csak szeretnénk beszerezhetünk. 
 
Tortola, Brit Virgin-szigetek
Tortola a Brit Virgin-szigetek legnagyobbika. Gyönyörű fehérhomokos partjai fürdőzésre csábítanak. A gyönyörű partok mögött szép hegyek húzódnak.  Tortola városában találjuk a Virgin-szigetek Néprajzi múzeumát is ahol a kolombusz előtti időkkel is megismerkedhetünk. 
 
Philipsburg, St. Maarten
A Kelet-karib térség talán egyik legkedveltebb sziget St. Maarten. Strandjait a régió legszebb és legjobb partjai között tartják számon. Mindenképpen látogassunk el a híres Maho Beach-re ahol a fejünk felett szállnak le a gépek, A Cupecoy Beach-et ahol gyönyörű sziklák és barlangok szegélyezik a partot, a Great Bay Beach-et és a Little Bay beach-et ahol kiválóan tudunk könnyű búvárkodni. St. Maarten szigete két részből egy holland és egy francia részből, a holland rész fővárosa Philipsburg. Hangulatos szűk utcácskáin boltok sokasága vár minket. 
 
Basseterra, St. Kitts
A régi időkben az egyik leggazdagabb szigete a térségnek St. Kitts volt a cukornád termesztés miatt, melynek kereskedelmi központja is itt volt. Érdekes hangulata van a fővárosnak Basseterrának, mert a karibi hangulat keveredik a Brit stílussal. A város főtere a londoni Picadilly Circus-ra hasonlít, ahol elfogyaszthatjuk a kávénkat csak közben a csodálatosan kék óceánban gyönyörködhetünk.
 
Nassau, Bahamák
A Bahamák központja ez a gyönyörűséges városka. New Providence szigetének fővárosát is kettőség jellemzi, ódon hangulat és a modern 21 század keveréke a város. Az 1500-as években épült kőkolostort mindenkinek fel kell keresnie. A szigetet teljesen körülveszi a szép fehérhomokos tengerpart és a kék óceán. 
 
St. Croix, Amerikai Virgin-szigetek
St. Croix az egyik leghangulatosabb kis város a térségben már a hajóról érkezéskor lehet látni a viktoriánus építészeti stílust. A történelem sugárzik az épületekből és a városka központjából , melyet gyalog is könnyen bejárhatunk. Keressük fel St. Patrick katolikus templomot, az Emanicipation-t Parkot és az elegáns vámház épületét. 
 
St. Johns, Antigua
Több, mint 200 évvel ezelőtt érkezett a szigetre Nelson admirális aki a várost alapította. A sziget a vitorlázók és a strandolók paradicsoma az állandóan fújó meleg szél miatt. Ha ide érkezünk legyen nálunk strand törülköző és naptej, mert a 365 hivatalos strand közül minél többet meg kell látogatni.
 
Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség Kelet-karib térség