Nyugat-karib térség

NYUGAT-KARIB HAJÓUTAK - Az édenkert felfedezése

Talán a legnépszerűbb úticél a hajózok körében a Nyugat-Karib térség. Minden megtalálható ami egy kellemes nyaraláshoz kell. Fantasztikus fehérhomokos strandok, lélegzetállító szigetek, gyönyörű természeti környezet. Florida, Texas, Luisiana legnagyobb kikötőiből indulhat, 4-től akár 14 éjszakás hajóútra melyek a legszebb szigeteket érintik. Felfedezheti Jamaika természeti szépségeit, fantasztikus hangulatát, Mexikó legszebb strandjait és kultúrális, történelmi nevezetességeit, Honduras érintetlen szépségét, Belize csodálatos partvidékét,  a Kajmán -sziget legszebb partjait és kiváló hangulatát vagy akár Key West egyedi stílusát.

FŐBB NYUGAT-KARIBI-SZIGETEK ÉS KIKÖTŐK

Kajmán- szigetek, George Town
A 3 szigetből áll szigetcsoport központja a Nagy-Kajmán, melynek fővárosa és központja George Town. A szigetek nem USA-hoz, hanem Nagy-Britanniához tartoznak. Az általában egynapos tartózkodás alatt az utasok számos program lehetőség közül választhatnak úszhatunk delfinekkel, teknősöket simogathatunk vagy ellátogathatunk a híres botanikus kertbe is. A sziget egyik legfőbb nevezetessége a híres seven Mile Beach, ide mindenképpen látogassanak el. Aki pedig a búvárkodás szerelmese keresse fel a Stingrey City nevű partszakaszt.

Cozumel, Mexikó
A Mexikóhoz tartozó karibi szigetek közül a legfelkapotttabb Cozumel szigete. A világ egyik legkedveltebb úticélja. Cozumel egyszerre hangulatos nyugodt pihenőhely és nyüzsgő üdülőhely. Hófehér homokos tengerpartjával, és gyönyörű korallzátonyaival tipikus karibi hangulatot sugároz. A sziget központjába óvárosába és a helyi piacra látogassunk el.

Puerto Costa Maya, Mexikó
Costa Maya- i megállás alatt választhatunk a kiváló strandok által nyújtott pihenési lehetőség és a kulturális kirándulások közül. Bármelyik melett döntünk az biztos hogy csalódni nem fogunk.

JAMAIKA

Falmouth
A Royal Caribbean hajóinak kikötési pontja. Fedezzük fel a város történelmi központját a hangulatos óvárost. Gyönyörű György korabeli épületei mai napig állnak, melyeket megcsodálhatunk. Bármilyen programot választhatunk, kirándulásoktól a szigettúrán át, a vízesésekig vagy akár a strandolást, felejthetetlen élményben lesz részünk.

Ocho Rios
Ha gyönyörű aranyszínű homokos tengerpartra, pálmafákra vágyik amit egy dzsungel vesz körül akkor ide jöjjön el. A dzsungelben található Dunn folyón akár, fürödhetünk, akár kajakozhatunk de bármelyik is legyen a gyönyörű vízeséseit nézzük meg.
Bármelyik részen is járunk Jamaika két legfőbb jellemzőjét tapasztaljuk meg az a rum, amit kóstoljunk meg, a másik a Reggae amit hallgassunk az utcai zenészek jóvoltából. A Montego Bay híresen gyönyörű környezetét és strandját szintén nézzük meg.

Roatán, Honduras
Roatán-szigete Honduras északi részén található, a szigetcsoport legnagyobb tagja, itt található a világ második legnagyobb korallzátonya. A sziget gyönyörű nagyon szép strandok találhatóak, kellemes a klíma mindig enyhe szellő fújdogál ha snorkelezünk gyakran találkozhatunk teknősökkel. A sziget minden pontja a naplemente gyönyörű ezt mindenkinek meg kell csodálni.

Belize, Belize City
Belize város, Belize központja régen a fővárosa volt. A város Belize folyó torkolatánál helyezkedik el. Az ország a Brit nemzetközösség tagja. Belize partjai legmegfelelőbbek cápanézésre. A természet itt a leginkább érintetlen, a vízesések, a barlangok, a maja romok gyönyörűek, egy dzsungel túrára mindenképpen menjünk el. Ha szeretünk sznorkerezni itt is remek lehetőségeink vannak.

Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség Nyugat-karib térség