Alaszka

ALASZKA - A GLECCSEREK VILÁGA - Hajóutak Alaszka
 
Jeges fjordok, havas hegycsúcsok melyek az ég felé nyúlnak, hangulatos városok, gyönyörű erdők és folyók. Ez mind Alaszka. Egy alaszkai hajóút hihetetlenül csendes is lehet, miközben az erdőben a sasokat csodáljuk, de mozgalmas is, amikor a kutyaszánon száguldunk vagy vadvízi evezünk a folyón. Válassza, akár az egyirányú útjainkat vagy körutazásokat Kanadából vagy az Egyesült Állomokból felejthetetlen nyaralásban lesz része.
 

 
LÁTNIVALÓK
 
Anchorage
Alaszka legnagyobb, legtöbb lakossal rendelkező városa, egy gyönyörű félszigeten helyezkedik el. Város történelme az 1900-as évek elejére nyúlik vissza amikor az alaszkai vasúthálózat építése kezdődött. A város Alaszka kereskedelmi és kulturális központja. Az egész várost nemzeti parkok ölelik körül, melyeket bejárhatunk sokféleképpen bejárhatunk.  
 
Kenai-fjordok
Mindenképpen látogassunk el, a nagyjából 600.000 hektáron elterülő Kenai Fjordok Nemzeti Parkba. A parkot 1980-ban alapították a hegy, a víz és a jég vad földjének is hívják. A park területén sok gleccsert csodálhatunk meg, ezek közül talán a leghíresebb az Exit gleccser.  
 
Seward
Ez a városka Alaszka egyik jelképe. Gyönyörű festőien szép település, mely a Kenai félszigeten található. Az egyirányú hajóutak induló vagy érkező kikötője. Látogassunk el és fedezzük fel a történelmi belvárost, ami kihagyhatatlan. Sewardból menjünk el hajókirándulásra megcsodálni a tengert, a bálnákat és az oroszlán fókákat többek között. 
 
Juneau
Alaszka fővárosa melynek leginkább a természeti környezete csodálatos. A várost körül ölelő gleccserek, hegyek látványa fantasztikus. 
 
Ketchikan
Ketchikan Alaszka egyik legkedveltebb városa, a régió déli részén található. A helyiek többféleképpen hívják a városkát, melynek kb. 8.000 állandó lakosa van, mint pl. Alaszka első városa vagy a világ lazac fővárosa. A várost 1885-ben alapította egy Mike Martin nevű úriember. Látogassunk el a város főutcájába, a Creek Streetre mely a régi időkben a piros lámpás negyed volt. Ketchikant sokan a híres totemoszlopairól ismerik, melyek a világ legnagyobb totemoszlopai néhány akár 18 m. magas is lehet.  
 
Skagway
Az aranyláz városa. Az 1890-es évek végén több mint 20.000 ember fordult meg itt. Az aranyásók ezen a városon keresztül mentek a környékre. Az akkori hangulatát ma is őrzi. Ha van időnk a híres White Pass vasút vonalat mindenképpen utazzuk végig.
 
Glacier-bay
A Glacier Bay nemzeti Park a Glacier öböl környékén található Alaszka Dél-keleti részén. Páratlan gleccserei hihetetlen látványt nyújtanak az ide látogatóknak. Természetesen a park az UNESCO világörökség részét képezi, már 1986 óta. A nemzeti parkot szárazföldön nem lehet megközelíteni csak hajóval vagy légi úton. 
 
Denali Nemzeti Park
A Denali nemzeti parkba minden Alaszkába utazónak el kell látogatni. Gyönyörű hegyek, fantasztikus élővilág, medvék, jávorszarvasok fogadják a turistákat. Lehetőségünk van akár vízi túrázni is a park területén.
 
Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka Alaszka