Kanada és New England

KANADA ÉS NEW ENGLAND - A természet csodás világa - Kanada és New Englad hajóutak 2022-2023

Észak-Amerika nagyvárosaiból Bostonból és New Yorkból indulnak a kanadát és New Englandet felfedező egyhetes vagy hosszabb hajóutak.

Ezek az utak nem a strandokról szólnak hanem a gyönyörű természeti szépségekről. Válasszunk kora őszi vagy őszi időpontot mert ekkor a legszebb a táj.

Természetesen hegyek őszi színei mellett gyönyörű helyeket látogatunk meg, mint például Maine romantikus partvidékét, Halifax híres világítótornyát vagy Portland hangulatos óvárosát. 

Főbb Látnivalók és kikötők:
 
Boston, USA
Amerika egyik legrégebbi városa Boston, mely Massachusetts állam székhelye. Történelmi jelentőségű város, az amerikai függetlenségi háború bölcsője. Nyüzsgő nagyváros, de megőrizte régi hangulatát is. Ha itt járunk menjünk el a Freedom Trail útvonalra ahol a függetlenségi harc legfontosabb állomásait láthatjuk.
 
New York, USA
A hajóút indulása előtt vagy után New York-ra pár napot mindenképpen szánni kell. Látogassunk el a híres Times Square-re, menjünk fel az Empire State Building tetejére, nézzük meg a Rockefeller Centert és a St. John székesegyházat, élvezzük a Wall Street és a Central Park hangulatát. Ha még van időnk szálljunk kompra és nézzük meg a Szabadság szobrot. 
 
Bar Harbour, Maine
Kanada egyik legszebb sziklás partvidéke már a hajóról szembetűnő lesz. Gyakran találkozhatunk bálnákkal a hajó körül. Megérkezés után menjen el túrázni a Cadillac hegységbe és csodálja meg az Ön elé táruló hihetetlen látványt.
 
Portland, Maine
Mikor a hajónk megérkezik Portland régi kikötőjébe olyan érzésünk támad, mintha visszamentünk volna a boldog békeidőkbe. Sétáljon végig a régi kikötők hangulatos macskaköves utcáin, és a frissen fogott halakból készített ételeket kóstolja meg valamelyik étteremben.
 
Halifax, Új-Skócia
Kanada egyik legfontosabb történelmi helye, mindenképpen látogassunk el Halifaxba. A városban a Citadellát keressük fel. Hasonlóan fontos látnivaló a Peggy’s Cove vörös tetejű világítótorony.
 

Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England Kanada és New England