DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18.

DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS QATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18.

Hajózzon az Arab-Öböl csodálatos partjai mentén és fedezze fel Dubai lélegzetelállító világát! A MSC Cruises legújabb hajója az MSC World Europa luxushajó várja Önt 2023. tavaszán.

Hajóút során ellátogatunk Abu Dhabiba, a felejthetelen Sir Bani Yas szigetére, Szaúd-Arábiába Damman városába, Katar fővárosában Dohában, majd visszaérkezünk Dubai!

Ismerje meg az emirátusok legszebb várasait csoportos hajóutunkon. A legszebb és legismertebb látnivalókat fedezheti fel az út során pedig az MSC WorldEuropa luxushajó szolgáltatásait élvezheti. Dubai fantasztikus világa, Abu Dhabi csodálatos építészete, Si Bani Yas érintetlen szigete, Szaúd Arábia oázisai és Doah metropolisza várja Önt.

Időpont: 2023. március 10 - 18. - (9 nap / 8 éj)
 
Utazás: menetrendszerinti közvetlen járattal Dubai-ba, és az MSC World Europa luxushajóval
 
Elhelyezés: 1 éjszaka középkategóriájú szállodában Dubaiban reggelivel, 7 éjszaka az MSC World Europa luxushajó választott kategóriájú kabinjában
 
A hajó útvonala: Dubai, Egyesült Arab Emírségek - Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek - Sir Bani Yas, Egyesült Arab Emírségek - tengeren - Damman, Szaúd-Arábia - Doha, Katar - Dubai, Egyesült Arab Emírségek (2 nap)
 
Ellátás: reggeli Dubaiban, teljes ellátás (reggeli, Ebéd, Vacsora és napközbeni étkezés) a hajó fedélzetén korlátozott italfogyasztással (ingyenesen fogyasztható italok: automatából adagolható víz, valamint forró vizet tea- és kávékészítéshez.)
 
Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri Budapestről.
Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)
 
RÉSZLETES PROGRAM:
 
1. nap: Budapest – Dubai (2023.03.10.)
Elutazás Budapestről a délutáni órákban közvetlen repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.
 
2. nap: Dubai (2023.03.11.)
Reggeli után félnapos városnézés Dubaiban. A program során a város ikonikus látnivalóinak megtekintése. Az új városrészben ismerkedés a Jumeirah negyeddel. A Burj Al Arab – a világ első hétcsillagos luxusszállójának megtekintése kívülről, majd tovább utazás a Pálma-szigetre. A mesterségesen létrehozott sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Kívülről látható a legendás Atlantis The Palm szállodakomplexum is. Ezután a Burj Khalifa megtekintése, mely a világ legmagasabb épülete. A 456 méter magasan lévő 125. emeletről megcsodálhatók a város csillogó felhőkarcolói és fantasztikus látképe. A délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC World Europa fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.
 
3. nap: Abu Dhabi (2023.03.12.)
Éjjel hajózás a tengeren, kora reggel érkezés Abu Dhabiba. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás során ismerkedés az Egyesült Arab Emirátusok ultramodern fővárosával, Dubai „nagytestvérével”, az ámulatba ejtő metropolisszal, ahol éles kontrasztban áll egymással a mór építészet varázslatos világa és a modern felhőkarcolókból álló belváros. A Zayed Sejk mecset megtekintése, melyet a neoiszlám építészet remekműveként és a világ egyik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. Az épületet 1000 fehér márvánnyal és féldrágakövekkel borított oszlop szegélyezi, tetejét pedig 54 darab fehér márvánnyal díszített kupola teszi látványossá. A mecsetet belülről a világ legnagyobb, 10 méter átmérőjű csillárja és a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege díszíti. Tovább utazás a híres Corniche Road-on, amely a város üveg felhőkarcolói, valamint a neves Emirates Palace luxusszálloda mellett halad el, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.
 
4. nap: Sir Bani Yas (2023.03.13.)
A reggelit követően a tervezett félnapos fakultatív program: dzsipszafari Sir Bani Yas szigetén. A sivatagos, érintetlen sziget mintegy felét elfoglaló vadvédelmi rezervátumot 1977-ben alapította Zayed sejk. A rezervátum területén közel tízezer állat, többek között gazella, zsiráf, hiéna, gepárd és több ritka faj él. A sziget keskeny, homokos strandján a program hosszabbításaként egy kis pihenésre is lehetőség nyílik. Vacsora és szállás a hajón.
 
5. nap: tengeren (2023.03.14.)
Egész napos hajózás a tengeren Dammam irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC World Europa világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissülhet fel egy koktél kíséretében. Vacsora és szállás a hajón.
 
6. nap: Damman, Szaúd-Arábia (2023.03.15.)
Érkezés a reggeli órákban a szaúd-arábiai Dammam kikötőjébe. Az egykori kis halászfalu ma már jelentős kereskedelmi és ipari központként szolgál. Tervezett félnapos fakultatív program: kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Al-Ahsa oázishoz. A forrásokban, tavakban, történelmi épületekben, régészeti lelőhelyekben gazdag, és a mintegy 2,5 millió datolyapálmával bővelkedő terület, a világ egyik legnagyobb oázisa. Az Al-Ahsa emellett egyedülálló geokulturális táj, melynek sokszínűsége minden látogatót magával ragad. Vacsora és szállás a hajón.
 
7. nap: Doha, Qatar (2023.03.16.)
A reggeli órákban kikötés Dohában, Katar fővárosában. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során a színes város felfedezése, ahol különböző építészeti stílusok és kultúrák találkoznak. Elsőként séta az óvárosban található nyüzsgő „Souq Waqif” negyedben, ahol kis üzletek sokasága fogadja a látogatókat. Arab parfümök, ruhák, fűszerek, édességek, aszalt gyümölcsök és megannyi termék megtalálható az egykoron hétvégi piacként üzemelő helyen. Legkiemelkedőbb a sólyom piac, az arany és gyémánt piac, valamint a fűszer utca és az állatpiac. A következő látnivaló az Iszlám Művészeti Múzeum, mely a világ leggazdagabb iszlám műgyűjteményének ad otthont. A VII. - XIX. századból származó kéziratok, kerámiák, textíliák, értékes fa- kőtárgyak, műtárgyak páratlan és átfogó képet adnak a muszlim kultúra és hagyományok örökségéről. Visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.
 
8. nap: Dubai, Egyesült Arab Emirátusok (2023.03.17.)
Egész napos pihenés a hajón teljes ellátással. A hajó reggeli köt ki Dubaiban, így az aktív kikapcsolódást keresők Dubai egyéb nevezetességeit is felfedezhetik egyénileg vagy a hajótársaság által szervezett programokkal.
 
9. nap Dubai – Budapest (2023.03.18.)
Kora reggel autóbuszos transzfer Dubai repülőterére. Visszautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.
 
FOGLALHATÓ ITALCSOMAGOK:
Alkoholmentes italcsomag: 82.000 Ft/fő
„Easy” alkoholos és alkoholmentes italcsomag: 115.000 Ft/fő
„Easy plus” alkoholos és alkoholmentes italcsomag: 156.000 Ft/fő
Prémium Extra italcsomag: 219.000 Ft/fő

Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot. Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.
 
FAKULTATÍV PROGROMOK:
Abu Dhabi: 41 000 Ft/fő
Sir Bani Yas: 39 000 Ft/fő
Dammam: 95 000 Ft/fő + vízumdíj
Doha: 38 000 Ft/fő

A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.
 
ÁRAK:
DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18. DUBAI, AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR – CSOPORTOS HAJÓÚT MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL 2023. MÁRCIUS 10-18.
Az árak tartalmazzák:
 • utazás repülőgéppel Budapest – Dubai – Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • transzfereket légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Dubaiban helyi négycsillagos szállodában reggelivel
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában
 • teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora és napközbeni étkezési lehetőség)
 • Korlátozott italfogyasztás (automatából adagolható víz, valamint forró vizet tea- és kávékészítéshez.)
 • félnapos városnézés Dubaiban
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
 • útlemondási biztosítást
Az árak nem tartalmazzák:
 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás