NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR

NORMANDIA, BASZKFÖLD ÉS AZ ATLANTI-ÓCEÁN PARTVIDÉKE - Csoportos hajóút magyar idegenvezetővel - 2022. nyár

Hajózzon velünk egy különleges hajóúton az Atlanti-óceán partjai mentén. Fedezze fel Normandia, Baszkföld és a Cognac borvidék környékét a Royal Caribbean International egyik zászlóshajójával, az Anthem of the Seas luxushajóval. Csoportos hajóutunk alatt megismerheti Southampton városát, La Rochelle elbűvölő hangulatát, Bilbaot, Baszkföld központját, La Coruna és Santiago de Compostela nevezetességeit és Le Havre-i kikötésünk alkalmával Normandia partvidékét is. Mindezt egy fantasztikus luxushajóval!

AKCIÓ! 2.175 EUR/fő helyett 1.995 EUR / fő!

GARANTÁLT INDULÁS - UTOLSÓ 2 ERKÉLYES TENGERRE NÉZŐ KABIN!

A Royal Caribbean International - Anthem of the Seas luxushajójával 4*+

 
Időpont: 2022. június 16 - 24. - (9 nap / 8 éj)
 
Utazás: közvetlen, menetrendszerinti British Airways járattal
 
Tervezett menetrend:  
2022.06.16.  Budapest – London  07:10 - 08.55 BA865
2022.06.24. London – Budapest 12:25 - 16.00 BA874
 
Elhelyezés: 
1 éjszaka a Jury’s Inn Southampton Hotel, reggelivel
7 éjszaka az Anthem of the Seas luxushajó választott kategóriájú kabinjában, teljes ellátással és korlátozott italfogyasztással (ingyenesen fogyasztható italok: amerikai hosszú kávé, tea, tej, jeges víz, jeges tea, limonádé.)
 
Hajótársaság: Royal Caribbean International 4*+ - információk itt
 
Hajó neve: Anthem of the Seas luxushaj ó 4*+ - hajóleírás itt
 
A hajó útvonala: Southampton, Nagy-Britannia – tengeren – La Rochelle, Franciaország – Bilbao, Spanyolország – La Coruna, Spanyolország – tengeren – Le Havre, Franciaország – Southampton, Nagy-Britannia
 
Ellátás: reggeli Southamptonban, teljes ellátás a hajó fedélzetén korlátozott italfogyasztással (ingyenesen fogyasztható italok: amerikai hosszú kávé, tea, tej, jeges víz, jeges tea, limonádé.)
 
Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri Budapestről.
 
Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)
 
 
RÉSZLETES PROGRAM:
 
1. nap (2022.06.16.) Elutazás.  
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban közvetlen, menetrendszerinti járattal Londonba. Érkezés után transzfer Southamptonba a szállodába, a szobák elfoglalása. Délután gyalogos városnézés a hangulatos óvárosban.
 
2. nap (2022.06.17.) Beszállás az Anthem of the Seas luxushajóhajóra.
Reggeli után transzfer a kikötőbe, hajóra szállás. 
Kihajózás 17:00 órakor.
 
3.  nap (2022.06.18.) tengeren
Mai napunkat a tengeren töltjük. Szabad program a luxushajónk fedélzetén. Fedezze fel ennek a fantasztikus hajóóriásnak a szolgáltatásait. Pihenhetünk a Sun Deck napozóágyain, a medencékben vagy a jakuzzikban. Lazíthatunk a felnőttek részére fenntartott Solarium napozóban. Sportolhatunk a fitneszteremben vagy kipróbálhatjuk a North Star kilátót, amely több mint 90 méter magasba emelkedik velünk, ahonnan valóban lélegzetelállító panoráma nyílik a hajónkra, az óceánra vagy az út során érintett kikötőkre.
 
4. nap (2022.06.19.) La Rochelle, Franciaország
A reggeli órákban megérkezés Franciaország nyugati részén található La Rochelle-be. Franciaország egyik legszebb városát az „Atlanti partvidék gyöngyének” is nevezik.  Története a 11. századig nyúlik vissza. A város szíve a régi kikötő, ahol a 14. században épült, 42 méter magas St. Nicolas tornyot is találjuk. A La Ville-en-Bois a város egyik legkülönlegesebb negyede, itt zajlott a gyarmatokról hozott áruk kereskedelme. 
Szabad program vagy fakultatív program: LA ROCHELLE VÁROSNÉZÉS ÉS KONYAK KÓSTOLÓ (kb. 5 óra)
Busszal indulunk La Rochelle bájos városába, ahol Európa legnagyobb jachtkikötője is található.
Városnéző sétánk során ízelítőt kapunk a városka nyüzsgő hangulatából, valamint a Régi Kikötőbe is ellátogatunk, ami a lakosság korábbi életmódját tükrözi, amikor még elsősorban halászattal foglalkoztak.
Ezután felkeressük a Normandin-Mercier birtokot, amelyet 1872-ben alapított egy konyak kereskedő. Itt megismerkedünk ennek a minőségi italnak a történetével, az elkészítési módjával és természetesen kóstolót is kapunk. (Alkoholt csak 18 éven felülieknek szolgálnak fel.)
Ár: 38.900 Ft. / fő
 
5. nap (2022.06.20.) Bilbao, Spanyolország
Megérkezés a reggeli órákban Baszkföld nem hivatalos fővárosába. A várost 1300. június 15-én alapította Vizcaya grófja. Az egykori hanyatló iparváros mára építészeti és művészeti központ, nem véletlenül érdemelte ki a „Guggenheim városa” megtisztelő címet. Bilbao az egyik legfontosabb gasztronómiai központ is a világon – itt található az egy főre jutó legtöbb Michelin-csillaggal rendelkező étterem. A több mint 600 éves óváros, a Las Siete Calles, amelynek jelentése „A hét utca”, szintén felfedezésre csábít, hangulatos pintxo bárokkal (a spanyol tapas baszk megfelelője), gyönyörű templomokkal, Európa legnagyobb fedett piacával és az elegáns Arriaga Színházzal, melyet a párizsi operaház ihletett.
Szabad program vagy fakultatív program: BILBAO VÁROSNÉZÉS GUGGENHEIM MÚZEUM LÁTOGATÁSSAL (kb. 4,5 óra)
Kirándulásunk során megismerkedünk Bilbao művészeti és építészeti csodáival, a középkori városközponttal és a világhírű Guggenheim Múzeummal. 
Bilbao legrégebbi városrésze „A hét utca”, amelynek az egyik nevezetessége a gótikus Santiago (Szent-Jakab) katedrális, ami az El Camino északi útvonalának egyik megállóhelye is. A másik, amit túránk során érintünk, a neoklasszikus oszlopsorokkal körbevett Plaza Nueva, a város egyik fő találkozópontja, üzletekkel, bárokkal, éttermekkel és kávézókkal tarkítva. Ezt követően a Guggenheim Múzeumot keressük fel, amelynek külső építészeti kialakítása legalább annyira figyelemre méltó, mint a benne található modern és kortárs művészeti alkotások. (A múzeumba 35x35 cm-nél nagyobb táskát nem lehet bevinni, ezeket a bejáratnál le kell adni.)
Ár: 27.900 Ft. / fő
 
6. nap (2022.06.21.) La Coruna, Spanyolország
Kikötés a reggeli órákban Galícia fővárosában, La Coruna-ban. A középkor óta az egyik legfontosabb kikötőváros és kereskedelmi központ. A sziklás félszigeten fekvő város egyik fő nevezetessége, a közel 2000 éves, egyetlen, még ma is működő római kori világítótorony, a Herkules-torony. La Coruna közelében található a világhírű zarándokhely, az „El Camino” végcélja, Santiago de Compostela városa és a Szent Jakab-katedrális, ahova szintén ellátogathatunk.
Szabad program vagy fakultatív program: SANTIAGO DE COMPOSTELA - FÉLNAPOS VÁROSNÉZÉS (kb. 6 óra)
Mai kirándulásunkon felfedezzük a híres zarándokhelyet, meglátogatjuk a lenyűgöző székesegyházat és a hangulatos óvárost. A Szent Jakab-katedrálisban, amelyet idősebb Szent Jakab apostol egykori sírjának helyén emeltettek, kívül és belül is megcsodáljuk a román, gótikus, reneszánsz és barokk építészeti stílusok pompás ötvöződését. Óvárosi sétánk során útba ejtjük az Obradoiro teret, a XV. századi Hostal dos Reis Católicos épületét, amelyet eredetileg is a zarándokok elszállásolására építettek, ma ötcsillagos hotel, így ez a világ egyik legrégebben működő szállodája, valamint a klasszicista stílusú Prazo de Raxoi-t amely ma a Városháza. Ezután kb. másfél óra szabadidőnk is lesz még egy kis csatangolásra a középkori utcákon, vásárolhatunk szuvenírt vagy megkóstolhatjuk a galíciai konyha valamelyik finomságát.
Ár: 32.900 Ft. / fő
 
7. nap (2022.06.22.) tengeren
Mai napunkat a tengeren töltjük. Szabad program a luxushajónk fedélzetén. Ismét ejtőzhetünk a Pool Deck medencéiben és a jakuzzikban, ha szerencsénk van delfineket is láthatunk felbukkanni. Dodzsemezhetünk vagy görkorcsolyázhatunk a SeaPlex-ben, de kipróbálhatjuk a szabadesés szimulátort vagy szörfözhetünk is. Ha nyugalomra vágyunk, üljünk be a Two70 lounge-ba és a hatalmas panoráma ablakokon keresztül élvezzük a tenger fenséges látványát. Ide azonban este is érdemes visszatérnünk, amikor különleges, multimédia-színházzá alakul át a helyszín, a légtornászok, táncosok és zenészek előadását a legmodernebb technikai eszközökkel ötvözve. Éttermek és bárok sokasága várja az utasokat napközben is, illetve ilyenkor a kaszinó és az üzletek szintén egész nap nyitva vannak. Vacsora után pedig akár egy egész estés Broadway musicalt is megtekinthetünk a színházteremben.
 
8. nap (2022.06.23.) Le Havre, Franciaország
Megérkezés a reggeli órákban Normandia legnagyobb városába, Le Havre-ba. Az 1517-ben alapított város ma egy kulturális és művészeti nagyváros, tengerparti fürdőváros és Európa ötödik legnagyobb kikötővárosa. 1872-ben az impresszionizmus története itt kezdődött, amikor Claude Monet a kikötőre néző szállodai szobájában befejezte be az Impresszió, a felkelő nap című festményét. A II. világháború bombázásai után újjáépített modern városközpont 2005 óta az UNESCO világörökség része.
Szabad program vagy Fakultatív program: MONT-SAINT-MICHEL – EGÉSZNAPOS KIRÁNDULÁS EBÉDDEL (kb. 10 óra)
Egésznapos túránk során ellátogatunk Mont-Saint-Michel apró szigetére és a misztikus történetű bencés apátságba. Ez a varázslatos hely az elsők között került fel az UNESCO világörökség listájára 1979-ben. A szigetre való megérkezésünk után a középkori házakkal szegélyezett kanyargós, macskaköves utcácskákon felmegyünk az Apátsághoz, amely 150 méteres tornyával a normann építészet remekműve. Bent megnézzük a szerzetesek refektóriumát, a gyönyörű gótikus kerengőt és a kazamatákat is. Ezt követően rövid szabadidő, majd francia borral kísért ebéd egy helyi étteremben.
Ár: 69.900 Ft / fő
 
9. nap (2022.06.24.) Southampton, Nagy-Britannia
Reggeli után leszállás a hajóról, majd transzfer a London Heathrow repülőtérre. Hazaérkezés a délutáni órákban.
 
ÁRAK:
Amennyiben Forintban történik a befizetés, akkor a számla kiállításának napján érvényes Raiffeisen Bank valuta eladási árfolyama az átváltás alapja.
NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR NORMANDIA ÉS BASZKFÖLD CSOPORTOS HAJÓÚT 2022 NYÁR
A részvételi díj tartalmazza:
 
- repülőjegyet Budapest – London – Budapest útvonalra, 
- transzfereket, 
- hajóút előtt 1 éjszaka szállást reggelivel Southamptonban,
- 7 éjszaka szállást a hajón a választott kategóriájú kabinban, 
- a hajón teljes ellátás alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítők), 
- medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használata
- színházi előadások és fedélzeti programok megtekintése, 
- kikötői illetékeket és díjakat,
- repülőtéri illetékeket és díjakat,
- szervízdíjakat,
- magyar idegenvezető az út teljes időtartamára.
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
 
- útlemondási biztosítás – 2 % a részvételi díjra
- betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, 
- személyes fogyasztás – internet, minibár, italok, spa, masszázs 
- parti és a szárazföldi fakultatív kirándulások
 
* A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 380 HUF árfolyamon kalkuláltuk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy az Utazom.com legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.
** A repülőtéri illeték nem visszatéríthető.
A fakultatív kirándulások változtatására fenntartjuk a jogot.