Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

 
Miért éppen Alaszka? Mert itt még érintetlen természetet, lenyűgöző, hatalmas hegyeket, fjordokat, gleccsereket, gazdag szárazföldi és tengeri állatvilágot, gyönyörű nemzeti parkokat találunk. Végighajózunk a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajójával a lélegzetelállító partok mentén, majd Alaszka szárazföldi részét fedezzük fel, először a Denali Nemzeti Parkba, utána üvegtetejű panoráma vonattal Fairbanks-be utazunk.
 

Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

AJÁNDÉK VANCOUVERI VÁROSNÉZÉSSEL - Garantált indulás!

 
Indulási időpont: 2020. július 22
Érkezési időpont: 2020. augusztus 05.
Időtartam: 15 nap / 13 éj
 
Utazás: menetrend szerinti járatokkal, átszállásal
 
Várható repülőgép menetrend:
2020.07.22.    Budapest – Párizs (CDG)     06:00 – 08:25   
2020.07.22.    Párizs (CDG) – Vancouver   10:20 – 11:25   
2020.08.04.    Fairbanks – Seattle           10:35 – 15:15     
2020.08.04.    Seattle – Amszterdam        17:49 – 12:30 (+1)
2020.08.05.    Amszterdam – Budapest     14:25 – 16:20
 
Elhelyezés: a Radiance of the Seas tengerre néző belső, ablakos vagy balkonos kabinjában (választás szerint), Vancouverben középkategóriájú szállodában, a szárazföldi program során középkategóriájú szálláshelyeken
 
Hajó útvonala: Vancouver (Kanada) - Inside Passage (hajózás) - Ketchikan (Alaszka) - Icy Strait Point (Alaszka) - Juneau (Alaszka) - Skagway (Alaszka) - Hubbard-gleccser (hajózás) - Seward (Alaszka)
 
Szárazföldi program: Vancouver (2 éj) - Denali (Alaszka) 2 éj - Fairbanks (Alaszka) 2 éj
 
Ellátás: teljes ellátás a hajó fedélzetén (korlátozott italfogyasztással), reggeli Vancouverben, a szárazföldi program során ellátás nélkül
 
Csoportkísérés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
 
Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)
 
RÉSZLETES PROGRAM:
 
1.nap (2020.07.22.) Elutazás.
Átszállással elutazás Vancouverbe. Érkezés után 4 órás városnézés Vancouverben, amely során ellátogatunk a világ egyik legnagyobb városi parkjába, a Stanley parkba, felfedezzük a város legrégebbi negyedének, a Gastownnak viktoriánus házait, amelyekben ma már számos étterem, bár, butik, galéria található, elmegyünk Chinatownba és a kikötő-negyedbe, majd kirándulást teszünk a Queen Elizabeth Parkba. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása.
 
2.nap (2020.07.23.) Vancouver.
Szabadprogram vagy fél napos fakultatív kirándulás. Fakultatív programlehetőség: Kirándulás a Capilano függőhídhoz. Az eredetileg 1889-ben épített Capilano függőhíd 137m hosszan és 70m magasan ível a Capilano folyó felett. A 27 hektáros park azonban nem csak ezt tartogatja már látogatói számára. Hét függőhídon átkelve is lehetőségünk van 30m magasból szemlélni a cédrus illatú esőerdőt, valamint egyedi fotókat készíthetünk az itt található Totem Parkról is. Továbbá lehetőségünk lesz az ajándékboltban minőségi kanadai termékeket vásárolni és házi készítésű tejkaramellát is. Ár: 101 EUR/fő  (kb. 34845.- Ft/fő). Időtartam: 4 óra
 
3.nap (2020.07.24.) Beszállás a hajóra.
Érkezés a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban. Hajónk elindul Alaszka felé.
 
4.nap (2020.07.25.) Inside Passage (hajózás).
Ezen a napon nem köt ki hajónk, az Inside Passage  szépségeit a fedélzetről csodálhatjuk: lélegzetelállító gleccserek, fjordok sokasága, a világ legnagyobb, legészakibb, mérsékelt égövi esőerdeje mellett haladunk el.
 
5.nap (2020.07.26.) Ketchikan.
A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye.  Szabad program vagy Fakultatív programlehetőség: Ketchikan – Világítótorony, totemek és sasok túra - Ezen a három órás túrán Délkelet-Alaszka indián kultúráját, gazdag élővilágát és part menti történelmét ismerhetjük meg szárazföldön és vízen át. Húsz perces buszutunk során az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb erdejébe, a Tongass Nemzeti Erdőbe nyerhetünk bepillantást, valamint egy már bezárt lazackonzervgyárat és Loggerville elhagyatott úszó faluját tekinthetjük meg. Majd kiváló helyi kapitányunkkal és legénységével egy kiránduló hajóra szállunk és áthajózunk a Vallenar Rocks vadmegfigyelő területhez, ami fehér fejű rétisasok, borjúfókák, bálnák, szarvasok, lummák és más vízi madarak otthona*. Ezután felfedezzük a 11 hektáros Totem Bight Állami Történelmi Park 14 cédrus totemoszlopból álló gyűjteményét, ami helyi művészek által autentikus Tlingit és Haida stílusban lettek kézzel kifaragva. A helyszínen még megtalálható egy, a 19. századi eleji alaszkai indián falura jellemző törzsi ház is. Programunk végeztével a Guard Island-on található világítótorony mellett hajókázunk, amely 1904 és 1960 között segítette a hajósokat belépni a Tongass Narrowsba. Ez az egyik legkönnyebben megközelíthető világítótorony Alaszkában, azonban rövid történelme számos tragikus sorsú történetben bővelkedik, melyekből mi is megismerhetünk párat. * Ez Alaszka első számú sas megfigyelő túrája, ahol 10 sas fészket, valamint akár sasfiókákat is láthatunk a kifejlett példányok mellett. Esetleges rossz idő esetén a világítótoronyhoz való hajózás elmarad, és több időt tölthetünk a sasok megfigyelésével. Ára: 115.- EUR / fő (39.675.- Ft) Időtartam: kb. 3 óra
 
6.nap (2020.07.27.) Icy Strait Point.
A Chichagof-szigeten köt ki a hajónk, Hoonah falu mellett, amely a legnagyobb tlingit indián település Alaszkában. Gazdag az állatvilága: hosszúszárnyú bálna, kardszárnyú delfin, óriás laposhal, számos lazacfaj él itt a tengerben. Fakultatív programlehetőség: Bálnales - Ezen a túrán motorcsónakkal eredünk a bálnák nyomába és közben gyönyörködhetünk a csodálatos alaszkai part menti tájban Icy Strait Pointnál. Élvezze a hűs óceáni szellőket a hajó nyitott fedélzetéről, ahol egy szakértő avat be minket a helyi cetfélék viselkedési és vándorlási szokásaiba. Lehetőségünk lesz megfigyelni hosszúszárnyú bálnákat, játékos oroszlánfókákat és delfineket, valamint fehérfejű rétisasokat is ezen a nem mindennapi programon!
Ár: 200 EUR/fő (kb. 69000.- Ft/fő) Időtartam: 2 óra 30 perc.
 
7.nap (2020.07.28.) Juneau.
A fjordok, erdők, hófödte csúcsok által övezett Juneau-ba az első európai telepesek az aranyláz idején érkeztek. A mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek. Fakultatív programlehetőség: Mendenhall-gleccser és –kertek. Juneau belvárosán haladunk át a gyönyörű színekben pompázó Rainforest Gardens-ig, ahol vezetett túra keretében sétálunk a híres fejjel lefelé álló fák között, majd fedett járművel felfele haladunk az erdő sűrűjébe, és így madártávlatból gyönyörködhetünk a Mendenhall-völgy, a Chilkat-hegység és a Gastineau- csatorna látványában. Túránk utolsó pontja Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. A Tongass tájvédelmi körzet területén található hatalmas jégtakaró 3885 négyzetkilométernyi területet fed le. A Mendenhall-gleccser végénél található azonos nevű tóban háztömbnyi méretű, hatalmas, kék jégdarabok úsznak.
Ár: 82 EUR/fő (28290.- Ft/fő)  Időtartam: 3 óra 45 perc.
 
8.nap (2020.07.29.) Skagway.
A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Fakultatív programlehetőség: Látogatás egy kutyaszánhajtó táborban és kirándulás kutyaszánnal - Alaszkában szinte nemzeti sport a kutyaszánhajtás. Most Ön is megtapasztalhatja - ha nem is verseny keretében -, hogy milyen husky kutyák által húzott szánon utazni Skagway lélegzetelállító hófödte hegyei között. A hegytetőn profi kutyaszánhajtók és izgatott husky kutyák várnak minket és kezdetét veszi a kb. másfél kilométeres kutyaszánozás a Tongass Nemzeti Parkon keresztül. Az egyedülálló élmény után terepjáróval visszatérünk a táborba, ahol mindent megtudhatunk a szánhajtásról és végül a kirándulás másik csúcspontja következik: játszhatunk az imádni való husky kölykökkel, simogathatjuk őket, ami nem csak élvezet a kutyakölykök számára, hanem fontos része a sikeres versenyzéshez szükséges szocializációjuknak. Ár: 149 EUR/fő (kb. 51405.- Ft/fő) Időtartam: 3 óra 15 perc.
 
9.nap (2020.07.30.) Hubbard-gleccser (hajózás).
Ma a hajóról csodálhatjuk a Hubbard-gleccser 122 km-en elnyúló vonulatát, amely 107 m magasan emelkedik a vízszint fölé, és állandóan változtatja formáját: előrenyomul az óceánba, hogy aztán hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.
 
10.nap (2020.07.31.) Seward, Anchorage, Denali.
Megérkezünk Sewardba, leszállunk a hajóról és autóbusszal elutazunk Anchorage-ba, Alaszka legnépesebb városába. Szabadidő, utána indulunk a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátumhoz, amelynek területén található Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a 6 190 m magas Denali Peak. A délután második felét kirándulással, sétával tölthetjük. Szállás Denaliban.
 
11.nap (2020.08.01.) Denali.
Ezen a napon felfedezzük a Denali Nemzeti Park élővilágát: ha szerencsénk van, láthatunk grizzly medvét, jávor-és rénszarvast, vadjuhot, farkast. Minél beljebb haladunk a tajgán, annál változatosabb lesz a táj: vulkanikus hegyek, gleccserek, színpompás növényzet, gyors folyású patakok látványa tárul elénk, majd - tiszta időben - megpillantjuk a McKinley (Denali)-csúcsot. Szállás Denaliban.
 
12.nap (2020.08.02.) Denali, Fairbanks.
Délelőtt szabadidő. Lehetőség van egyéni túrázásra vagy fakultatív kirándulásra, mielőtt felszállunk a Wilderness Express vonat üvegtetejű, panoráma vasúti kocsijába, amellyel az Alaszka aranyszívének is nevezett Fairbanks-be utazunk. Fairbanks Alaszka második legnagyobb városa, a Tanana és a Chena folyó összefolyásánál található. Este még ellátogathatunk a nyüzsgő, éttermekkel, bárokkal teli belvárosba vagy sétálhatunk a folyóparti sétányon. Szállás Fairbanksben.
 
13.nap (2020.08.03.) Fairbanks.
Városnézést követően elmegyünk a Gold Dredge 8 bányához, ahol megismerkedünk az aranyásás történetével és magunk is megpróbálkozhatunk az aranymosással. Ezután felszállunk egy régimódi lapátkerekes gőzhajóra és hajózunk a Chena folyón. Délután számos fakultatív programból választhatunk: felkereshetünk egy lazac füstölő műhelyt és akár elrepülhetünk az Északi - sarkkörhöz is. Szállás Fairbanksben.
 
14.nap (2020.08.04.)
Hazautazás. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre.
 
15.nap (2020.08.05.)
Hazaérkezés.
Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel Varázslatos Alaszka csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyeket a teljes útvonalra, transzferek, hajóút előtt 2 éjszaka szállás reggelivel Vancouverben, 7 éjszaka szállást a hajón a választott kabinkategóriában, 4 éjszaka szállást ellátás nélkül a szárazföldi programok alatt, a hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítő), medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használatát, színházi előadások és fedélzeti programok megtekintését, magyar idegenvezetőt az út teljes időtartamára.
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
kikötői illetéket (164 EUR/fő, kb. 56 580 Ft/fő), repülőtéri illetékeket (377 EUR/fő, kb. 130 065 Ft/fő), szervízdíjat(130 EUR/fő, kb. 44 850 Ft/fő), betegség-, baleset-és poggyászbiztosítást, személyes fogyasztást – internet, italok, parti és a szárazföldi fakultatív kirándulásokat, útlemondási biztosítást 1,3 % (alapárra és repülőtéri illetékre), az ETA és ESTA elektronikus beutazási engedély.